OERRR – Red de wilde bloem campagne video

OERRR – Natuurmonumenten is in het voorjaar van 2019 een campagne gestart om voor meer wilde bloemen in Nederland te zorgen. Wilde bloemen zorgen voor meer voedsel voor onder andere insecten en bijen. Dat is belangrijk, want zij zorgen op hun beurt weer voor de bestuiving van bijvoorbeeld fruit, groente en andere planten.

Chiefs of Content ontwikkelde deze campagne video voor OERRR, de afdeling van Natuurmonumenten die zich richt op kinderen. Het doel van de video is kinderen inspireren en enthousiasmeren om met behulp van het OERRR actiepakket hun eigen ‘mini-natuur’ te maken.

Het was een uitdaging om een vorm te vinden die aansluit bij de belevingswereld van kinderen en bovendien laat zien wat zij kunnen doen om hun eigen ‘mini-natuur’ te creĆ«eren. In samenwerking met OERRR bedachten de Chiefs een soort Mission Impossible film stijl voor de campagne video. De Chiefs waren verantwoordelijk voor de end-to-end productie van de video; van concept creatie en videoproductie tot post-productie.